Mozgás- és érzékszervi sérülteket is fogadhat - átadták a felújított Béke ligeti iskolátHír | 2011.10.04.

Az enyhe középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek mellett most már az érzékszervi- és mozgáskorlátozottak is teljes biztonsággal közlekedhetnek és tanulhatnak a Béke ligeti általános iskolában. A nyáron megoldották az épület teljes akadálymentesítését, a gyengénlátóknak úgynevezett vezetősávot festettek föl, a feliratokat pedig braille-írással is kiegészítették. A felújított iskolát szerdán ünnepélyes keretek között avatták fel.

Amióta a Békeligeti iskola 1977-ben megkezdte működését, csak kisebb javításokat végeztek rajta - most azonban egy 60 milliós forintos beruházás fejeződött be. Ebből 40 milliót az Új Széchenyi Tervből, 20 milliót a város költségvetéséből finanszíroztak.

- Az átalakítás során rámpákat építettek, vezetősávokat festettek föl, a nagyothallókészüléket viselő gyerekeknek indukciós hurkokat alakítottak ki - sorolja a változásokat Bencze Andrea megbízott igazgató. Kicserélték az ajtókat is, hogy lehetővé tegyék a kerekesszékben ülők közlekedését és a mozgássérültek igényeinek megfelelően alakították át a vizesblokkokat is.

Köszöntőjében Gyutai Csaba polgármester utalt arra: a nehéz élethelyzetű emberek - és különösen a gyerekek - sorsának megkönnyítése nem egyszerűen anyagi kérdés, hanem erkölcsi kötelesség.
Az ünnepség zárásaként felolvasták Török Zoltán református lelkész áldást kérő levelét, majd Szabó Vilmos evangélikus lelkész és Stróber László apátplébános megáldotta a felújított iskolaépületet, és minden diákját és pedagógusát - akik immár a legmodernebb körülmények között tanulhatnak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ