Mosolykának 18 évet jósoltak, ma 24!Hír | 2013.07.11.

Asztal tetején táncolni és nekifutásból medencébe ugrani – bármikor megteheti egy átlagos nő. De az izomsorvadással született Hozleiter Fannynak ez élete nagy álma. Sőt, az anyaság is. És szerinte sikerül, elvégre ez már a kisebb feladat azok után, hogy nemet mondott az orvosi jóslatra, és életben maradt!

A csupa mosoly, kerekes székes lánynak minden nap egy újabb csoda. Elvégre anno azt mondták, 19. születésnapot már ne tervezzen. Ő azonban elhatározta, hogy nem adja meg magát a betegségnek, és bebizonyítja: nincs lehetetlen! Őssejtkezelést kapott, majd eltelt 6 év. Most is tele van tervekkel. – Mindent érzek, mindenem mozog, csak nagyon gyengék az izmaim – magyarázza Mosolyka. - Egy kilónál többet nem tudok emelni, de a szív- és a légző izmommal is vannak gondok. Mégis teljes életet élek, és tervezem a jövőt, ugyanúgy, mint bármelyik nő. Mert elsősorban nő vagyok, és csak azután kerekes székes! A smink, a csinos ruha és az igényesség nálam alap.

Fodrászhoz és kozmetikushoz menni nehézkesebb, de ezt is mindig megoldom. A fodrász felkeni a hajamra a festéket, aztán hazagurulok, hogy lemossam, mert a szék háttámlája miatt az üzletben nem könnyű. Vicces látvány vagyok útközben, de nem bánom, hogy ilyen kalandos az életem. A barátaim csak ámulnak, mennyire pörgök, és az is megszokott, hogy a legtöbbször én vidítom fel őket, ha rossz a kedvük. Ritkán borulok ki, és akkor is általában nevetés lesz a sírás vége.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ