Modern, akadálymentes illemhelyet adtak át a Lehel térenHír | 2013.05.20.

Akadálymentes, zuhanyzós, pelenkázóval ellátott illemhelyet adtak át a fővárosban. Az elmúlt három évben eddig nyolc illemhelyet újított fel a Fővárosi Csatornázási Művek. Egy-egy beruházás mintegy 15 millió forintba kerül.

A Lehel téri aluljáróban naponta több mint 25 ezer ember fordul meg. – Számukra az itt tartózkodás néhány percét is komfortosabbá tudjuk tenni a közvécé átadásával – fogalmazott Borzséki Gyula, a XIII. kerület alpolgármestere.

A Fővárosi Csatornázási Művek 3 éve kezdte el felújítani a Budapesten található közvécéket. „Több mint 40 kulturált és tiszta illemhely fogadja ma a járókelőket Budapesten – közölte a Fővárosi Csatornázási Művek kommunikációs vezetője. – Először még a főbb tömegközlekedési csomópontokra és a turistalátványosságokra koncentrálunk, tehát ahol nagy a forgalom és nagy az igénybevétel” – tette hozzá Bátori Marianna.

A felújított illemhelyeken a kisgyerekes szülők pelenkázót találnak, a mozgáskorlátozottaknak pedig külön akadálymentes mosdó áll rendelkezésükre.

– Fővárosi szinten egyre több helyen találunk színvonalasan kialakított, akadálymentes mellékhelyiségeket. Fontos, hiszen a kerekesszékeseknek is ugyanúgy van igényük rá, hogy használják a mellékhelyiségeket – közölte Tábiné Hidvégi Csilla, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnökségi tagja.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MNO