Miskolcra érkezik a Segítő VásárHír | 2013.08.28.

Fogyatékossággal élők által gyártott termékek kiállítását és vásárát rendezik meg idén immár Miskolcon is augusztus 28-án, szerdán.

Az országos méretű rendezvénysorozat helyszíne a Miskolci Nemzeti Színház árkádjaitól a Déryné utcáig húzódik majd. A jeles esemény alkalmából a városba látogat Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára.

A Salva Vita Alapítvány – a Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság megbízásából – „Segítő Vásár” címmel 2013 májusában országos rendezvénysorozatot indított. A fogyatékossággal élők által gyártott termékek kiállítása és vására, a „Segítő Vásár” idén országos méretűvé bővült, a már hagyománnyá vált karácsonyi vásár mellett (Budapest, Millenáris) a vidéki nagyvárosokban is be szeretnék mutatni és meg szeretnék ismertetni a nagyközönséggel azokat a kézzel készített, kiváló minőségű magyar termékeket, melyeket megváltozott munkaképességű dolgozók gyártanak. Debrecen, Balatonfüred, Pécs, Békéscsaba és Győr mellett Miskolcra is ellátogat a kiállítás és vásár.

A rendezvénysorozat hozzá kíván járulni ahhoz, hogy hazánkban tovább növekedjen a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és beágyazottsága. Miskolcon augusztus 28-án a Miskolci Nemzeti Színház árkádjaitól a Déryné utcáig húzódik majd a kiállítás és vásár helyszíne. A program 14 órakor sajtótájékoztatóval kezdődik, melyen jelen lesz Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára, Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár, valamint Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is. Az alapítvány részéről Végh Katalin elnök nyitja meg a miskolci kiállítást és vásárt.

A rendezvény helyi nagykövete a miskolci Pál Dénes énekes, a 2012-es „The Voice – Magyarország hangja” nyertese. A rendezvény védnöke Csöbör Katalin és Sebestyén László országgyűlési képviselő. A Segítő Vásáron való részvétel és a látogatás ingyenes.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL