Miskolciak a kerekesszékes teniszversenyenEsemény | 2013.03.30.

Március 20–24. között rendezték a Karviná Open 2013 nemzetközi kerekesszékes teniszbajnokságot. Az idén 155 versenyből álló sorozatnak ez a 31. állomása. A kerekesszékes sportolók 7 nemzet, 29 sportolójával kezdték meg meccseiket. Hazánkat hat versenyző képviselte, akik közül ketten a Kerék Világ SE sportolói, Mézes János, és Braun János.

Braun két és fél éves kényszerű kihagyás után kezdte ismét a játékot. A sorsolás a Cseh Bauert dobta Braunnak, aki az első szettben sima 6:1-re nyert. A másodikban 4:1 40 semminél adogatott, amikor teljesen szétesett a játéka, és elvesztette a szettet 7:5-re. A döntő játékban is az ellenfele indított jól, de 0:2 után végre ismét a megszokott, nyugodt játékot hozta, és 6:2-re hozta a szettet, így a meccset. Mézes a cseh Fialával nem bírt, így a vigaszág maradt számára, ahol a Braun által vert Bauer jobb játékkal nyert.

Braun az elődöntőbe jutásért a 3. helyen kiemelt szlovák Masarykkal játszott, és maradt alul, ám vigaszt jelenthez számára, hogy a szlovák fiú nyerte a kategóriát.

Párosban Mézes/Braun a 3. helyen kiemelt Parulewicz/Zyla (POL) kettőssel játszott, de a lengyelek nagyobb játékerőt képviseltek, így alulmaradtak.

A főtáblán mind egyéniben, mind párosban magyar siker született Farkas László és cseh párjának (Brychta) köszönhetően. Lelik a vigaszág döntőjében maradt alul, míg párosban a második táblán Farkas Attila a lengyel Mietrkiewicz oldalán szenvedett vereséget a döntőben.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MINAP ONLINE