Miniszteri csapatbúcsúztató, kiemelkedő Tesco-adományHír | 2012.07.22.

Kedden a TóPart rendezvényhelyszínen került sor a londoni magyar paralimpiai csapat hivatalos búcsúztatására, ahol Balog Zoltán emberi-erőforrás miniszter köszöntötte kvótát szerzett sportolóinkat. Az ünnepi eseményen adta át jelképesen a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Tesco a rendkívül sikeres kuponakcióval összegyűlt több mint 35 millió forintot is.

A gyönyörű környezetben rendezett ünnepség közös buszozással kezdődött, paralimpikonjaink egy csoportja néhány szimpatizánssal és újságíróval a József nádor térről indulva külön busszal érkezett meg a csapatbúcsúztatás helyszínére. Sportolóink azokban a válogatott pólókban érkeztek az eseményre, melyet a londoni paralimpia alkalmából kaptak, és melyet a játékokon is viselnek majd. Az ünnepség Balog Zoltán emberi-erőforrás miniszter köszöntőjével kezdődött.

„A paralimpia, az ott résztvevő sportolók az egész társadalom számára példaképek, hiszen azt bizonyítják, hogy hiába változik meg valakinek a testi vagy értelmi állapota, vagy születik valaki eltérő testi, szellemi adottságokkal, mindenki számára adott a lehetőség arra, hogy teljes életet éljen” – mondta a miniszter. – A sport, a paralimpiai sikerek minden fogyatékkal élő számára rendkívül fontos üzenetértékkel bírnak. Azt üzenik, hogy nem szabad feladni, küzdeni kell az álmaink megvalósításáért, és aki nem adja fel, az eléri, amit akar. Nekem lehetőségem volt választani, hogy az olimpiára vagy a paralimpiára utazom-e ki, és én az utóbbit választottam. Döntésemben döntő szerepet játszott jó barátom, Szekeres Pál, helyettes sportállamtitkár, aki vívóként vesz részt a játékokon. Az ő versenyén mindenképpen Londonban leszek, és remélem, együtt örülhetünk az eredményének, de természetesen több versenyt is megnézek, és szívből szurkolok minden magyar paralimpikonnak.” Beszéde végén Balog Zoltán minden sportolónkkal kezet fogott, és sok sikert kívánt versenyzőinknek a londoni szerepléshez.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: MAGYAR PARALIMPIAI BIZOTTSÁG