Mindkét lábát amputálták, mégis modellkedik LizzyHír | 2014.10.11.

Lizzy Holmes dongalábbal született. Rendellenessége miatt rengeteget szenvedett, nemrég azonban mindkét lábát térdtől lefelé eltávolították. A lányt azonban még ez sem tántorította el álmai megvalósításában.

Lizzy Holmes egész életében szenvedett a fájdalomtól veleszületett dongalába miatt. Mindössze 10 hetes kisbaba volt, amikor először műtötték miatta, 21 évesen, egy nappal az esküvője után pedig leamputálták az egyik lábát. Nemrég a másikat is amputálni kellett a térdéig, ám ez sem állította meg abban, hogy megvalósítsa álmát és modellkedjen.

„Amíg fiatal vagyok és fitt, addig képes vagyok alkalmazkodni az új életemhez. Nem hagyom, hogy a fogyatékosságom bármiben is megakadályozzon. Remélem, hogy mihamarabb sikerül összegyűjteni valamennyi pénzt magamnak a speciális protézisekre, amelyekkel ismét tudok úszni" – magyarázta a most 24 éves lány, aki jelenleg általános iskolai tanárnak tanul egy brit egyetemen.

„Amióta tudom, hogy sokkal könnyebb lesz nekem lábak nélkül, arra az egyre vártam, hogy eltávolítsák őket" – mondta Lizzy. A lány húga, Amy szerint nővére egyre erősebb a műtét óta és elképesztőnek találja, hogy modellkedésbe fogott: „23 éve látom, ahogy szenved a fájdalomtól. 30 műtéten esett át ez idő alatt. Amióta eltávolították a másik lábát is, egyre erősebbnek látom."  Lizzy az első lány a modellügynökségnél, akinek mindkét lábát amputálták.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: LIFE