Mindennapi hősök a Debreceni EgyetemenHír | 2011.12.20.

Idén harmadik alkalommal vizsgáztak december 7-én jegyzetelési ismeretekből Debrecenben tanuló egyetemisták a Rochester program keretében meghirdetett e-learning képzés záróakkordjaként a Közalapítvány székhelyén.

Az on-line 8 órás képzés önálló feladatvégzésre, gyakorolva tanulásra épül. Az érzékenyítés saját élményszerzésen keresztül történik, az elméleti anyag közlése könnyen feldolgozható formában, kis egységekben valósul meg, és lehetőség szerint azonnal gyakorlati feladat követi. A könnyen hozzáférhető, online tananyag ez által elősegíti a jegyzetelés alapjainak elsajátítását, a sajátos igényű (elsősorban hallássérült) hallgatók speciális szükségleteire való nyitottság kialakulását, továbbá alkalmas arra, hogy jegyzetelő szolgáltatás nyújtására való alkalmasságot hívjon életre.

A tanfolyam sikeres elvégzése után költséghatékony megoldás áll rendelkezésre a felsőoktatásban tanuló sajátos igényű hallgatók számára való jegyzetelésre. A képzés közvetlen célcsoportja a felsőoktatásban tanuló hallgatók, de más érdeklődőt is szívesen fogadunk.  Közvetett célcsoport elsősorban súlyosan hallássérült, másodsorban más sajátos igényű hallgatók, például látássérült, mozgáskorlátozott diákok.

A képzés résztvevői a Közalapítvány Vizsgaközpontjában tették le a vizsgát, amellyel célunk volt a képzés presztízsének emelése, valamint a képzés minőségének biztosítása. A képzéseken összességében 9 fő vett részt, és mindannyian sikeresen teljesítettek. Az eredményes munkához hozzájárult, hogy a diákok szinte kivétel nélkül már jegyzetelnek az egyetemi órákon sajátos igényű évfolyamtársaiknak. A résztvevők között többek között leendő biológusok, fizikusok és mérnökök képviseltették magukat. Felelősségteljes munkájukhoz ezúton is sok sikert és örömteli pillanatot kívánunk!

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FSZK