Minden századik gyermek él autizmussalHír | 2014.10.25.

Tizenegyedik alkalommal tartották meg múlt hét pénteken Békéscsabán azt a rendezvényt, melyen az autizmussal élő gyermekek és fiatalok élethelyzetét, értékeit, szükségleteit mutatták be.

A számtalan program részeként színpadra léptek autista fiatalok is, akik egy ötperces zenés műsor keretében mesélték el, hogy miként telt a békéscsabai Aut-Pont Alapítvány tizenöt éve, és azt, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak a fiataloknak és szüleiknek.

Szántó Tamás ügyvezető lapuk kérdésére elmondta, minden századik gyermek él autizmussal. Az alapítvány 237 autizmussal élő gyermeket nevelő családdal tart kapcsolatot a régió hatvan településéről. Korszerű autizmus specifikus központot működtetnek Békéscsabán, nappali intézményt, támogató szolgálatot hoztak létre az eltelt esztendők alatt.

A rendezvényt a kormányhivatal nevében Petróczki Zoltán Gábor főigazgató nyitotta meg. Hangsúlyozta, elismerés illeti az alapítvány munkatársait az elhivatottságért, a szeretetért. Mint fogalmazott, világszerte 67 millió, Magyarországon 100 ezer embernél diagnosztizáltak autizmust, tehát nem csak egy szűk réteget érint.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BEOL