Milyen az élet vakon?Hír | Esemény | 2014.04.27.

Szendvicskészítés, SMS írás, zokni-párosítás, számítógépezés, mindez bekötött szemmel. 23-án bárki kipróbálhatta a Műegyetem előtt, hogy milyen a vakok világa.

A szervezők önkéntes egyetemisták voltak, akiknek céljuk az volt, hogy társaikat közelebb hozzák a látássérült és vak emberekhez.

Számítógép, írógép, mobiltelefon. Technikai eszközök, amelyeket egy egészséges ember gond nélkül használ. 23-án viszont speciális készülékek kerültek bemutatásra. Egy hétköznapi telefonhoz például beszélő szoftvert és úgynevezett Braille-maszkot készítettek. Eme eszközöket bárki kipróbálhatta a Műegyetemen, ahol az önkéntes egyetemistákból álló Újbuda Leó Klub szervezte meg a “Láss a szíveddel” napot.

Nem egyszerű elkészíteni a sonkás szendvicset bekötött szemmel, legalábbis a sajtszeletelés és uborkavágás komoly kihívást jelent a próbálkozóknak. Lakatos József vakvezető kutyája ha a szendvics készítésben nem is, de a közlekedésben óriási segítséget jelent a férfinak. A lufikészítő mester szerint az emberek sokszor nem tudják hogyan segítsenek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: VGYKE