Milliós képek találtak gazdára a jótékonysági aukciónHír | 2013.10.10.

Az autista lakóotthonok fenntartását támogató Mosoly Otthon Alapítvány (MOHA) rendhagyó módon a 10. Nemzetközi Autism-Europe Kongresszus külön programjaként tartotta 5. művészeti aukcióját, amelyen közel 18 millió forint gyűlt össze. A Virág Judit által vezetett jótékonysági aukción kortárs magyar és külföldi művek, valamint a különböző autista lakóotthonokban született alkotások kerültek kalapács alá. A legmagasabb kifizetett összeg autista alkotó művéért 320 ezer forint, míg a kortárs alkotó műért 2,4 millió forint volt.

A MOHA 5. alkalommal megrendeztett jótékonysági aukcióján, idén 81 művet árvereztek el. Az aukciós tételek közül 11 mű nemzetközileg elismert magyar és külföldi kortárs művész munkája, mely az árverés előtti héten a Virág Judit Galériában volt megtekinthető a "Nem kell mindent érteni" című kiállítás keretében. A további 70 alkotás az autista lakóotthonokban szervezett művészeti foglalkozásokon született. A legmagasabb összegeket Bernar Venet, valamint Bihari László művéért fizették. A jótékonysági árverés bevételével a MOHA az autista lakóotthonok fennmaradását kívánja támogatni.

A MOHA alapítója, Jaksity György úgy fogalmazott, hogy "a válság kitörése óta (Magyarországon) folyamatosan romló gazdasági környezet miatt egyre több munkával egyre nehezebb a civil szférának az üzleti világból anyagi segítséghez jutnia, ami a saját fundraising tevékenységünkön is látszik. Ugyanakkor ez az este is bebizonyította, hogy az évek óta folyamatosan ápolt támogatói és partneri kapcsolatok, az évről-évre megújuló, fejlődő programjaink és egyre innovatívabb támogatás keresési módok révén továbbra is finanszírozni tudjuk, egyéb az otthonok munkáját támogató projektjeink mellett a művészetterápiás tevékenységünket. Az aukció nyeresége révén ráadásul idén is több mint tízmillió forinttal, saját forrásainkból további hasonló összeggel tudjuk az autista otthonok működését támogatni."

Tovább az eredeti cikkre

Forrás:PORTFOLIO.HU