Miért lehet hasznos a RehabJob álláskeresési tanácsadása Önnek?Hír | 2014.01.30.

A Blogunkra látogatók már olvashatták felhívásunkat, miszerint a fogyatékkal élő álláskeresőknek cégünk most egy plusz lehetőséget is nyújtani kíván céljaik elérése, azaz álláshoz jutásuk érdekében.

Várjuk bármely fogyatékkal élő személyek jelentkezését, akik részt kívánnak venni egy olyan ingyenes álláskeresési tanácsadásban, ahol  több éves munkaerő kiválasztási és toborzási  tapasztalattal rendelkező munkatársunk  és pszichológus kollegánk egyénre szabottan  segíti, eligazítja  a munkahely keresés különböző fázisaiban a hozzánk fordulókat. Az egyéni tanácsadás lényege, hogy minden jelentkezővel másfél órán keresztül beszélgetünk, hogy felmérhessük az álláskereséssel kapcsolatos problémákat.

A tanácsadás elsődleges célja felmérni az ügyféllel közösen az ő munka és álláskeresési tapasztalatait, és rávilágítani az erősségeire és gyengéire. A tanácsadást négyszemközt bonyolítjuk, de lehetőséget nyújtunk a beszélgetésre Skype hívás formájában is. Ezzel szeretnénk megkönnyíteni vidéki, vagy mozgássérült ügyfeleink dolgát.

Szakembereink segítenek abban, hogy nyugodt, célzott beszélgetés keretében közös álláspontra jussunk a tekintetben, hogy

-milyen munkakörökre lehet a legnagyobb esélye az ügyfélnek;

-mennyire felel meg az önéletrajza az általános elvárásoknak;

-hogyan viselkedik és mennyire meggyőző ő egy állásinterjún;

-milyen fizetési igényeket támaszthat egy jelentkezésnél; stb.

Így lehetőség nyílik áttekinteni az önéletrajzot, vagy lefolytatni egy próbainterjút, ami jól tükrözi majd egy valós interjú kérdéseit és légkörét. A tanácsadó, aki jelentős tapasztalattal rendelkezik interjúztatásban és munkaerő kiválasztásban is építő visszajelzéseket ad az interjú végén az ügyfélnek, hogy az lássa, milyennek értékeli őt egy interjún valaki, és milyen benyomásokat kelt a másikban.

Forrás: REHAB BLOG