Mezőgazdasági leányvállalatot alapít a FőkefeHír | 2014.04.26.

A Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. zöldségfélék, dinnye, gyökér-, gumósnövény termesztésére és értékesítésére mezőgazdasági leányvállalatot alapít Agro Rehab Nonprofit Kft. néven - közölte a tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. csütörtökön.

A Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. túlnyomórészt ipari tevékenységet folytat, 2011. óta mezőgazdasági ágazatot is működtet Karácsondon, Tomajmonostorán és Martfűn. Karácsondon a Ferences rendtartománytól haszonbérbe vett majorságban öt hektáron szántóföldi kertészet, valamint növényházi zöldségtermesztés folyik.

A telephelyhez tartozik a HACCP minősítéssel rendelkező zöldségfeldolgozó üzem. A majorságban 12 autista és 25 egyéb megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat a cég - írja közleményében az MNV Zrt.

A vagyonkezelő közleményében kiemelte, hogy a Főkefe rendelkezik a "Kedassia" minősítő társaság - Kashrus Committee of the Union of Orthodox Hebrew Congregations - kóser termék bizonyítványával.

A Főkefe idén márciusban megkezdte a savanyított termékek szállítását a londoni, az antwerpeni, a bécsi és a budapesti kóser áruházakba, továbbá létrehozta a KosHerb márkanevet, melynek levédése már folyamatban van - írja közleményében az MNV Zrt.

Az MNV Zrt. tájékoztatása szerint a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. a leányvállalat létrehozását a fejlesztésekhez szükséges pályázati lehetőségek kihasználása, és az üzletág további eredményes működése érdekében kezdeményezte.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTAL