Mentorképző program indul vakoknak és gyengénlátóknakHír | 2012.10.14.

Harminc vak és gyengénlátó, illetve más munkaerő-piaci hátránnyal bíró munkanélküli mentor képzését teszi lehetővé a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete által elnyert uniós támogatás - közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a mintegy 75 millió forintos projekt keretében az érettségivel rendelkező kiválasztottak a közösségi mentorképzés mellett személyiségfejlesztő és kulcskompetenciáikat fejlesztő foglalkozásokon is részt vesznek. A közösség lámpásai elnevezésű program keretében a résztvevők speciális támogatást is kapnak a képzés idejére.

A tájékoztatás szerint a képzést követően az egyesület munkaszerződést köt a résztvevők legalább 60 százalékával, akik immár képzett közösségi mentorként megkezdik közösségépítő munkájukat a régión belül kiválasztott területeken: Budapest hét kerületében és a közép-magyarországi régió kilenc kistérségi központjában. A kiválasztottak a foglalkoztatás első hat hónapjában is támogatásban részesülnek.

 

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HRPORTAL.HU