Megvannak a ParaSzuperSztár továbbjutóiHír | Esemény | 2014.10.10.

Nagy jövés-menés és jól érezhető izgalom várta azokat az érdeklődőket, versenyzőket és hozzátartozóikat, akik az október 6-án és 7-én megrendezett ParaSzuperSztár verseny elődöntőjére érkeztek a tizenharmadik kerületi József Attila Művelődési Központba.

A MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) által szervezett tehetségkutató verseny célja, hogy olyan fogyatékossággal élőket segítsen színpadra, akik tehetségesek valamilyen művészeti tevékenységben, de eddig nem igazán nyílt lehetőségük arra, hogy a nyilvánosságnak is megmutathassák tehetségüket. A tervek szerint egy jövőre induló tehetséggondozó program keretében segíteni is fogják őket művészeti pályájukon.

 Az ötven színpadra lépő előadó igen változatos produkciókkal lépett színpadra és mindegyiküktől színvonalas dolgokat láthattunk. Érdekes volt nem csupán a produkciók változatossága, de az előadók kor szerinti megoszlása is. A legfiatalabb versenyző a 10 éves Harza Márk, a legidősebb pedig a 90 éves Jobák Márta volt. Ők egyébként mindketten a vers és prózamondás kategóriában indultak. Márk elragadóan adott elő egy – korának meglelően elég hosszú – Lázár Ervin mesét, amivel nagy sikert aratott. A legtöbben az ének kategóriában indultak .Hallhattunk profi operaénekest és Ihász Gábor szerzeményét előadó fellépőt, népdalt és musical részletet is. A hangszeres zenében nevezők is színes palettáját vonultatták fel a hangszereknek és az előadott művek műfaja is változatos volt. Klarinétet, zongorát, tangóharmonikát,citerát is hallhatott a lelkes és odaadó közönség. Zsonglőr és különböző tánc mutatványnak is tapsolhattunk a többször megható produkciók láttán.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: RehabBlog