Megvannak a ParaSzupersztár elődöntőseiHír | 2014.07.14.

Mint arról már korábban beszámoltunk a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége által meghirdetett Paraszupersztár tehetségkutató versenyre több mint négyszázan jelentkeztek. Mostanra lezajlottak a válogatók és kiderült, ki az az 54 előadó-művészeti versenyző, aki tovább juthatott az elődöntőbe.

A legtöbben ének és hangszeres zene kategóriában jutottak tovább, ezt követi a próza-és versmondás, a tánc és egyéb kategória. A színjátszásra jelentkezett négy nevező közül senki sem jutott tovább. A jelentkezők legtöbbje Budapest és környékéről jelentkezett. A fogyatékossággal élőknek meghirdetett versenyre mozgás és hallás, látássérültek éppúgy jelentkeztek, mint pszichés betegséggel küzdők.

A kor szerinti megoszlás mutatja a legváltozatosabb képet, hiszen mindössze 11 éves a legfiatalabb és 90 (!) éves a legidősebb, versmondásban induló mozgássérült versenyző. Megméretteti magát hangszeres zenében induló 15 évesekből álló iskolás csoport, több kamaszkorú jelentkező és sok a 20-30 éves, de középkorúak is jelentkeztek.

Az elődöntősök létszámát és lakóhelyük szerinti eloszlását figyelembe véve a szervezőbizottság úgy döntött, hogy az elődöntőt Budapesten, a 13-ik kerületi Angyalföldi József Attila Művelődési Központban tartják majd.

Az alkotóművészeti kategóriákba beérkező legjobb alkotásokat és a nyerteseket a tehetségkutatót lezáró, december ötödikei országos döntőn mutatják be.

A Paraszupersztár ötletét Farkas Bálint színésznek,Bálint Emese színész,énekes, harmonika művésznek és Monspart Sarolta világbajnok tájfutónak köszönhetjük. A MEOSZ célja a verseny meghirdetésével az volt, hogy mindazok a tehetséges emberek,akik eddig nem tudtak a nyilvánosság elé kerülni, most megmutathassák mit tudnak.és ilyen módon is segíthessék őket egy kulturális, művészeti program keretében.

A nyilvános elődöntőre október 6-7-én kerül sor.

Forrás: REHAB BLOG