Első lépések a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáhozHír | 2011.05.30.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása egyre népszerűbb kezdeményezés, a Budapest Bank is megtette az első lépéseket, a hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatása a banknál vállalati szintű stratégiai kezdeményezéssé vált.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása egyre népszerűbb kezdeményezés. Az elmúlt években több és több vállalat esélyegyenlőségi tervében jelent meg, a különösen erős motivációt pedig az év elején jelentősen megemelt rehabilitációs járulék adta.

Nem kétséges, hogy fontos és szükséges ezeknek az embereknek be-vagy visszaintegrálása a munka világába. Azonban ennek mikéntje több kérdést is felvet, akár a munkáltatói, akár a munkavállalói oldalról közelítjük meg.

A Budapest Banknál korábban is dolgozott néhány olyan munkatárs, akiknek munkaviszonyuk ideje alatt változott meg munkaképességük. Az ő esetükben egyéni megoldások születtek, és ezekben az esetekben szükség volt arra, hogy a cég másképp gondolkodjon, és a korábbi sémáktól eltérő módszereket válasszon.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: www.hrinside.hu