Megváltozott (munkaképességű) turizmus?Hír | 2011.08.10.

10 indok a HotelHandicap blogjáról, hogy miért alkalmazzunk megváltozott munkaképességűeket a turizmusban!

1.)    A mi előnyünk lehet, hogy motivált, tehetséges alkalmazottaink legyenek

Több mint 80%-a a fogyatékkal élőknek, úgy gondolja képes, hasonlóan produktív lenni, mint egészséges embertársaik. AZ Egyesült Királyságban, több szállodában is alkalmaznak, megváltozott munkaképességű recepciósokat. Olyan láncok mint a Hilton vagy a Mariott vállalják ezt fel büszkén!

2.)    A mi előnyünk lehet, hogy embereket alkalmazunk, akik képesek választ adni a kihívásra

Ezek a emberek, sokkal nagyobb kihívással szembesülnek nap mint nap, mint mi egészséges emberek. A munkahelyre való bejutás, a saját korlátaik legyőzése, sokkal többet jelent nekik, mint azt gondolhatnánk. Olyan nagy szállodalánc, mint az ACCOR, gondolják úgy, egyik komoly kitörési pont a turizmus lehet. A Disney parkban, külön programokkal kedveskednek a fogyatékkal élő vendégeknek.

3.)    A mi előnyünk lehet, hogy bemutathatjuk, ismerjük az ő igényeiket, mint vendég  

Kis átalakításokkal, a piac egy új szegmensét tudhatunk magukénak. A fogyatékkal élő kollégák, mindent megtesznek vendégeinkért, és segítenek, nekünk, egészséges embereknek is, megismerni az Ő saját világukat!

4.)    A mi előnyünk lehet, hogy megbízható alkalmazottaink legyenek

Egy hallássérült szakács mesélte az alábbi történetet: Először mikor elkezdtem dolgozni, kollégáim furcsán néztek rám.  Csodálkoztak, és nem értették mit keresek itt. Mikor látták, egyedül is képes vagyok elvégezni munkámat, és hasonlóan produktív vagyok, megváltozott véleményük, a hallássérültekről! Kis lépés, de mindeninek segített!

5.)    A mi előnyünk lehet, hogy a munkahelyen összetartó kollegák legyenek

A fogyatékkal élő munkavállalók, bizonyítottan növelik egy munkahely megtartó képességét. Jelentősen csökkenek, a konfliktusok, ezeken a munkahelyeken! Egy új értéket képesek hozzáadni munkánkhoz, amit nap mint nap érzékelhetünk!

6.)    A mi előnyünk lehet, hogy lehetőséget adunk arra, hogy elfogadjuk magunkat és elfogadunk másokat

Megtapasztalhatjuk azt, milyen önzetlenül segítséget nyújtani, megtanulhatjuk, hogyan fogadjuk el önmagunkat!

7.)    A mi előnyünk lehet, hogy tudjuk, a jog is megszünteti a különbségeket

Közismert, hogy a világ szinte minden országában, a jog segít megszüntetni, azokat a különbségeket, melyeket, néha mi magunk hozunk létre. Az esélyegyenlőség, a mai világban, alapkövetelmény minden vállalkozásban. De ne feledjük a jog az erkölcs minimuma!

 

8.)    A mi előnyünk lehet, hogy erősebb lesz az identitás tudat a cégünknél

Közismert tény, hogy a fogyatékkal élők alkalmazása, pozitív megítélést biztosít a cég számára. Több nyugat európai szállodában, a szolgáltatás minőségét, jelentősen javították, ezen alkalmazottak!

9.)    A mi előnyünk lehet, hogy pénzügyi támogatással segítenek minket

A fogyatékkal élők alkalmazását, az állam szinte minden országban segíti. Statisztikák igazolják, minél többet fordít erre a cég (esetleg állam), annál nagyobbak a bevételei.  Azt, hogy ezt külföldön, milyen összeggel teszi az állam, a gazdasági helyzet függvénye. Francia országban, a 30 év alatti megváltozott munkaképességűt alkalmazó cég támogatása évente 1600 Euró/fő, míg a 30 év fölöttieké 3000 Euró/fő.

10.) A mi előnyünk lehet, hogy végre megtesszük az első lépést

Mikor a fogyatékkal élők, látják, a cég befektet az ő alkalmazásukba, nagyobb felelősséggel járnak el. De alkalmazásuk nem lehet, csak pénzügyi megfontolás, komoly felelősséggel is jár!

+1 Vajon lesz e valaki, aki ezt meg is teszi?

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HOTEL HANDICAP