Pályázat a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának megkönnyítésére Hír | 2011.09.08.

A közép-magyarországi régióban 176,1 millió forint, a dél-alföldi, dél-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi, közép-dunántúli, nyugat-dunántúl régiókban pedig összesen 721,9 millió forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációjára egy TÁMOP-pályázat keretében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel.

A frissen meghirdetett két pályázat a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, foglalkoztathatóságának javítását támogatja. A pályázatok célja azoknak a munkahelyeknek az adaptációja, fizikai és/vagy infokommunikációs akadálymentesítése, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatnak.

A megváltozott munkaképességű emberek munkavégzése speciális fizikai feltételeket igényel, amelynek költségei a munkáltatókat terhelik. E költségek megtérítése növelheti a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránti keresletet, és így elősegítheti sikeres elhelyezkedésüket és munkában maradásukat.

Az elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 25 millió forint, amely vissza nem térítendő támogatás. A támogatást elnyerő munkáltatónak vállalnia kell -– többek között -– azt, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a foglalkoztatás megkezdésétől számítva legalább 5 évig, kis- és középvállalkozások esetében legalább 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL