Megváltozott munkaképességűeknek adnak munkát a Hársfa-házbanHír | 2013.10.17.

Nyolcvan megváltozott munkaképességű embernek adnak munkát a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász intézményeként működő szombathelyi Hársfa-házban. A felújított és kibővített épületét szerdán Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár adta át és Veres András szombathelyi megyéspüspök áldotta meg.

Az államtitkár szerint az egyház a legrászorultabbak felé fordul, őket próbálja felemelni azzal, hogy nem ragaszkodik a tulajdonában lévő épületek eredeti rendeltetéséhez, az üresen álló plébániáknak és iskolaépületeknek más funkciót keres, például hátrányos helyzetű emberek számára teremt munkalehetőséget.

Tuczainé Régvári Marietta a szombathelyi karitász igazgatója elmondta, a Hársfa-ház eddig szenvedélybetegek átmeneti otthona volt, a felújítást és bővítést követően pedig nappali ellátó intézményként működik tovább, ahol hatvan pszichiátriai beteg és húsz szenvedélybeteg számára nemcsak nappali foglalkoztatást kínálnak, hanem igazi munkahelyet, ahol az elvégzett értékteremtő munkáért természetesen fizetés jár.

Németh Zsolt, a Hásfa-ház szakmai vezetője az átadóünnepségen az MTI-nek elmondta, a munkatársaik a szombathelyi EPCOS Kft. megbízásából szerelnek majd össze lámpatesteket és elektronikai alkatrészek tekercselését végzik.

Hozzátette, hogy megmarad az eddig végzett mentálhigiénés ellátás, miközben az érintetteknek a legjobb terápia az, hogy olyan munkát végezhetnek amire büszkék lehetnek, hiszen értéket állítanak elő.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL