Megváltozott munkaképességűek állásbanHír | 2014.09.21.

A megyei kormányhivatal is több mint 100 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz. Egy 2 évvel ezelőtt elkezdett TÁMOP-projekt akár a teljes bérköltséget is állja.

– Közel 12 milliárd forint annak az országos, 2 éve futó TÁMOP-projektnek a költségvetése, amelynek köszönhetően Csongrád megyében 437 megváltozott munkaképességű ember tudott állást találni – mondta csütörtökön a szegedi megyeházán rendezett szakmai nap és állásbörze sajtótájékoztatóján Cseppentő László projektmenedzser. – A továbbiakban még 2 milliárd forint segítheti ezeket az embereket, mivel december 31-éig kitolták a támogatási időszakot. 

Bényi Krisztina, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének igazgatója elmagyarázta a részleteket: egy emberre 800 ezer forint támogatás jut, ebből lehet gazdálkodni. A munkáltató alkalmazhatja úgy is a dolgozót, hogy körülbelül 5 hónap alatt a teljes bérköltséget ebből a pénzből fedezi. De arra is van lehetőség, hogy 14 hónapra elosztják az összeget. A dolgozókat 4 órában, bruttó 72 ezer forintos bérért alkalmazzák, amelynek a nettója 49 ezer forint. E mellé jár még a 35–40 ezer forintos rehabilitációs ellátás. A megyében mintegy 280 munkáltató élt a lehetőséggel, köztük a kis- és középvállalkozások is. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az év eleje óta 90, a kormányhivatal július 1-jétől 105 embert vett fel TÁMOP-támogatással, 10 hónapos időtartamra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL