Megváltozott munkaképességűek a TelenornálHír | 2012.09.28.

A Telenor 2012-ben próbaüzemet kezdett meg, amelynek keretében a csomagolási munkák egy részét megváltozott munkaképességű munkavállalókra bízták. A projekt keretében olyan beszállítókkal kötöttek szerződést, amelyek az egyes raktári-csomagolási feladatokat csökkent munkaképességű emberekkel hajtja végre.

Banovic Aleksandra, a Telenor beszerzési igazgatója erről elmondta: „Kifejezetten olyan céget szerettünk volna a beszállítóink között tudni, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat.  A mini tenderünk nyertesének olyan munkákat tudunk kínálni (legfőképpen a csomagolásban), amelyet ezek a kollégák képesek kiválóan elvégezni. Ezzel nem csak költséghatékonyabban tudtunk néhány logisztikai folyamatot megszervezni, hanem a társadalmi felelősségvállalást is érvényesítjük”.

A megváltozott munkaképességűeket a vállalat leghatékonyabban az úgynevezett polcos termékek csomagolásánál tudta alkalmazni – ez leginkább a különböző szupermarketekben és hipermarketekben árusított feltöltőkártyás termékek kategóriáját érinti. A cég szerint e termékekhez könnyű, de egyben precíz csomagolási lépéseket kell elvégezni.

„A próbacsomagolások elvégzését követően a Trenkwalder Kft. bizonyult a legalkalmasabbnak a feladat ellátására, mivel a cég rendelkezik a Telenor által elvárt feladatok elvégzéséhez alkalmas raktárral és adottságokkal, továbbá évek óta alkalmaz csökkent munkaképességű munkatársakat könnyű csomagolási tevékenységek elvégzéséhez (például csokoládé, és papírtermékek)” – olvasható a telekommunikációs vállalat közleményében.A Telenor továbbá tájékoztat: a közös munka során már az első hónapban közel 10 000 csomag előállítása történt 10 fő csökkent munkaképességű Trenkwalder-alkalmazott segítségével. Az együttműködést folytatni kívánja a mobilcég a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MAGYARORSZÁGON.HU