Megváltozott munkaképességű közmunkások egy nyíregyházi kft.-nélHír | 2013.12.01.

Négyszáz megváltozott munkaképességű közmunkást alkalmaz a Nyíregyházi Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft.

Balogh Zoltán elmondta: a 225 millió forint értékű, hathónapos időtartamú közfoglalkoztatásra az érintetteket folyamatosan veszik fel.

A cégvezető kiemelte: a Startnál a közmunkások mindegyike értékteremtő munkát végezhet majd, hiszen döntően a közhasznú társaság bérmunkában exportra termelő varrodájában és cipőüzemében, valamint a magyar piacot ellátó nyomdaüzemében dolgozhatnak. Továbbá a december második felében induló szociális étkeztetésbe is bevonják a közmunkásokat, a cég konyháján készítik majd elő az élelmiszer-alapanyagokat a főzéshez.

Balogh Zoltán tájékoztatása szerint a rászorulók szociális étkeztetését a Magyarországon vegyipari gyárakat működtető Bige Holding finanszírozza adományával, és az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan napi kétezer adag ételt készítenek és osztanak ki az év végi ünnepek előtt és alatt Nyíregyházán.

A vezérigazgató megemlítette, hogy a Start Kft. először alkalmazhat megváltozott munkaképességű közmunkásokat, és ez - mint hangsúlyozta - igen jó kezdeményezés, hiszen az érintettek között is sokan álláskeresők, nem találnak munkát az elsődleges munkaerőpiacon. Megjegyezte, hogy a közmunka lehetősége azok számára is megoldást jelenthetne a jövőben, akiknek az egészségi állapota javul, és már nem szorulnak rehabilitációs foglalkoztatásra a Start Kft.-nél. Így a közmunka révén maradhatnának tovább a cégnél dolgozóként, addig, amíg másutt nem sikerülne elhelyezkedniük.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTAL