Megvakul, de előtte világot látHír | 2014.03.09.

Egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő új-zélandi kisfiú először és utoljára nézheti meg a világban, amit szeretne.

Louis Corbett 12 éves, és az új-zélandi Aucklanben él. Ő a legfiatalabb öt testvére közül. Egy öröklődő betegségben, festékes szemideghártya-gyulladásban (retinitis pigmentosa) szenved, ami miatt – két bátyjához hasonlóan – rohamosan romlik a látása, és egy nap elveszíti azt. Testvéreihez képest azonban nála gyorsabb lefolyású a betegség.

Miután tavaly kiderült, hogy fiuknak nincs sok ideje hátra a vakságig, szülei úgy döntöttek, elviszik egy olyan útra, amelyen először és utoljára láthatja azokat a dolgokat a világban, amelyeket szeretne. „Idén megpróbálunk annyi szép képpel megtölteni a világát, amennyivel csak lehet" – mondta édesanyja a CNN-nek.

Louis bakancslistáján a Grand Canyon, a Niagara vízesés, a New York-i Empire State Building és a Google székháza szerepelt Kaliforniában. Mivel a kisfiú imádja az amerikai kosárlabdát, és kedvenc csapata a Boston Celtics, egyik kívánsága az volt, hogy egy meccsükre elmehessen.

A kívánságlistát persze nem volt nehéz összeállítani, gyorsan megvalósítani annál inkább. Corbették szomszédja, akinek történetesen épp Bostonban van egy szoftvercége, egy nagyobb adománnyal segített a családnak terve megvalósításában. Adakozásához másokat is megnyert, például az Air New Zealandot, hogy fizesse a gyermek repülését. Warren Casey és mások támogatásával négy hét alatt 25 ezer dollárt sikerült előteremteni, így Louis kezdhet pakolni a nagy útra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ORIGO