Megújulhat a rehabilitáció Borsodban isHír | 2013.08.30.

Összesen 4,526 milliárd forintból megújulhat a régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása

A most induló projekt révén közel másfél év múlva a betegeknek egy egészen más színvonalú rehabilitációs ellátásban lehet részük – jelentette ki dr. Csiba Gábor mint konzorciumvezető, projektgazda a csütörtöki sajtótájékoztatón Miskolcon. A fejlesztésnek az egyes kórházakban más-más áll a középpontjában, van ahol elsősorban építészeti beruházást, van ahol eszközbeszerzést, a műszerezettség fejlesztését, megint másutt szakmai fejlesztést jelent.

A hét szakterület: a pszichiátriai, az addiktológiai, kardiológiai, tüdőgyógyászati- és légzésrehabilitáció, csecsemő- és gyermekrehabilitáció, valamint mozgásszervi rehabilitáció, s más céllal a hospice-ellátás. Ez utóbbitól eltekintve mintegy gyűrűt szeretnének vonni az aktív ellátás köré, amely lehetővé teszi, hogy az onnan kikerülő betegeket társadalmilag (újra) hasznossá tegyék.

A hospice-ellátás két telephelyet érint: a MISEK-ben a meglévő. ám elégtelen 40 ágyas kapacitás bővítését jelenti, Kazincbarcikán pedig egy új hospice részleg kialakítását.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ