Megnyilt az Auchan képzési központjaHír | 2013.09.20.

Új képzési központot adott át Fóton Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár és Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója szerdán. Az új oktatási centrum tevékenységében jelentős helyet foglal el a megváltozott munkaképességű dolgozók képzése.

Soltész Miklós a központ átadásakor kiemelte: minden nagyvállalkozásnak kitüntetett szerepe van abban, hogy felhívja a figyelmet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. Az államtitkár hozzátette: mind a cég, mind a készítők számára előnyt és segítséget jelentene, ha az áruház polcain megjelennének azok a termékek - feltüntetve például a Segítő vásárlás védjegyet -, melyeket az állam által is támogatott, közel 350 cégben állítanak elő megváltozott munkaképességű emberek.

Dominique Ducoux, az Auchan vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy "a vállalat értékét nem a beruházások, hanem az ott dolgozó emberek jelentik - ezért is olyan fontos a folyamatos képzés". Kiss Virág, a vállalat foglalkoztatást támogató hr-vezetője az MTI-nek elmondta: a társaság 2009 óta ad munkát megváltozott munkaképességű embereknek, s 2010-ben elnyerték a Fogyatékosság-barát munkahely címet.

A cég jelenleg 150 ilyen dolgozót foglalkoztat, ami a teljes létszám 2,25 százalékát jelenti, mind a 19 áruházban, illetve a központi szolgáltatási egységben dolgozik megváltozott képességű ember. A 150 munkavállalóból 37 (25 százalék) a hallássérült, s a cél, hogy az év végéig minden áruházban foglalkoztassanak siket vagy nagyothalló munkatársat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FIGYELŐ ONLINE