Megkezdődött a Bicebóca táborEsemény | 2013.06.26.

2013. június 22. (szombat) – június 27. (csütörtök) Helyszín: Fonyódliget, Hotel Dam, Virág utca 34. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) kezdeményezésére az idén fogyatékossággal élő gyermekek táborozását is támogatja az Erzsébet-program. A táborban 130 gyermek vesz részt, a programokat a MEOSZ Bicebóca Alapítványa szervezi. A gyermekeket értelem- és mozgásfejlesztő játékok, mozgásterápiás programok, sportvetélkedők várják. Lesz úszás és kirándulás, de Ki mit tud?-ot és Tátikát is rendeznek a szervezők, hogy a táborozóknak minél több, emlékezetes élményben legyen részük.

A szociális üdülési program keretében megrendezett táborban 18 év alatti, fogyatékossággal élő gyermekek és kísérőik vesznek részt, akiknek minimális önrészt kellett befizetniük. A súlyosan fogyatékos gyermekeket nevelő családok többsége rendkívül nehéz anyagi és szociális körülmények között él, a nyaralást, a rekreációs lehetőségeket szinte egyáltalán nem engedhetik meg maguknak, ezért nagy segítség, hogy az állam támogatja a gyermekek nyaralását.

Az Alapítvány szerint a fogyatékos gyermekeket nevelő családoknak több más területen is segítségre van szükségük: az államnak ki kellene alakítania például a korai szűrés rendszerét, hogy a fogyatékossággal született gyermekek időben megkaphassák a szükséges fejlesztést, és speciális családsegítő központok létrehozásával biztosítania kellene a családok teljes körű tájékoztatását is. Hazánkban a legfrissebb népszámlálási adatok szerint több mint 30 ezer fogyatékos gyermek él.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ