Megkezdődik a megváltozott munkaképességűek képzéseHír | 2013.03.05.

Háromezer megváltozott munkaképességű alkalmazott képzését kezdi meg májusban három, állami tulajdonban lévő, úgynevezett védett foglalkoztató, a Kézmű, a Főkefe és az Erfo Nonprofit Kft.

Az Új Széchenyi-terv keretében 24 hónapig tart a 4,9 milliárd forint összköltségű program, amit 4,67 milliárd forinttal támogat a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) - mondta Bernáth Ildikó, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő projekteket támogató szakmapolitikai koordinációs testület elnöke a Kézmű Nonprofit Kft. pásztói telephelyén rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a három cég vidéki telephelyein, 76 településen valósul meg a projekt, az alapvető kompetenciafejlesztő, illetve konkrét szakmai képzések naponta és munkaidőben történnek, és mindettől azt várják, hogy az érintett hallás-, mozgás- vagy látássérültek jobban érvényesülnek majd a nyílt munkaerőpiacon is.

2014 májusáig betanított varrónőket, papírtermék-készítőket, adatrögzítőket képeznek, valamint lesz trénerképzés, bőripari és cipőkészítői, illetve számítógép-kezelői tanfolyam is a telephelyeken.

Csereklyei Dániel, a Kézmű Nonprofit Kft. ügyvezetője a céget bemutatva elmondta: az ország legnagyobb, 4500 embert foglalkoztató könnyűipari vállalata 1953 óta szolgálja ki a magyar és nemzetközi konfekció- és bőrdíszműipart, továbbá nagy tételben készít vegyesipari termékeket és sportszereket is hazai és külföldi megrendelésre. Mint mondta, a pásztói üzemben a legmagasabb szintű bőrdíszműipari tevékenység folyik, a Nógrád megyei üzemben olasz és francia divatcégek számára készítenek táskákat.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HIRADO.HU