Meghívó a “mesével-látó” mese- és bábfesztiválraHír | Esemény | 2014.05.18.

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft. a TÁMOP-5.4.5-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának kialakítása” című kiemelt projekt keretében szeretettel invitálja a kedves érdeklődőket a „MESÉVEL-LÁTÓ” MESE- ÉS BÁBFESZTIVÁL elnevezésű audió-narrációval kísért családi programjára.

A Nonprofit Kft. a családi napot a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közösen rendezi meg.

A 2014. május 25-én 10 órakor kezdődő „MESÉVEL-LÁTÓ” MESE- ÉS BÁBFESZTIVÁL elnevezésű audió-narrációval kísért programunknak a Színház- és Filmművészeti Egyetem ad otthont. Az integrált gyermeknapi programunk könnyed kikapcsolódást nyújt látássérült és látó családoknak egyaránt.

Az audió-narrációs szolgáltatás a látássérült – gyengénlátó, aliglátó illetve vak – emberek számára teszi élvezhetővé a kulturális programokat narrátor közreműködésével, aki érthetően és élvezhető módon közvetíti a vizuális üzeneteket.

A teljes program nyitott és ingyenes minden érdeklődő család számára.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött!

A családi napon az alábbi programokon keresztül mutatjuk be az audió-narrációs szolgáltatás különböző formáit:

Bábkiállítás

10.00 – 15.00 óra között az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet bábjaiból tapintható kiállítás megtekintése.

  • a kiállítás megtekinthető önállóan vagy audio-narrációval kísérve.
  • az audio-narrációs kísérés 4 – 5 fős csoportokban történik, a csoportok 15 percenként indulnak. A csoportokra előzetesen lehet (de nem kötelező) regisztrálni.

Mesefilmvetítés

10.00 – 12.00 óra között és 14.00 – 15.00 óra között mesefilmek vetítése audio-narrációval kísérve. A programba bármikor be lehet kapcsolódni tetszőleges időtartamra.

Tovább az eseményre

Forrás: FSZK