Még egy hétig jelentkezhetnek a fogyatékossággal élők az Erzsébet-táborokbaHír | 2013.05.14.

Csaknem 400 fogyatékossággal élő ember számára biztosítanak kedvezményes üdülési lehetőséget az idén először meghirdetett speciális Erzsébet-táborok – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára hétfőn, Budapesten.  Az érintettek május 20-ig pályázhatnak.

A fogyatékossággal élők, illetve hozzátartozóik 4 speciális táborba jelentkezhetnek. Azok a családok, amelyekben az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a minimálbér összegét, vagyis a 98 ezer forintot, fejenként 2 ezer forintért mehetnek táborozni, ez a kedvezmény a kísérőkre is vonatkozik – hangsúlyozta az államtitkár. A többi jelentkezőnek 10 ezer forintot kell fizetnie az egyhetes táborozásért, a teljes ellátásért és a speciális programokért.

 A program idén több mint 5 ezer fogyatékkal élő ember számára kínál speciális üdülési lehetőséget.
Most első alkalommal hirdetnek speciális táborokat is, két kategóriában. Az általános táborokba egyénileg is lehet jelentkezni, külön a gyermekeknek és a felnőtteknek, amelyeket komplex fejlesztési programelemekkel szerveztek meg.
A másik kategóriába a tematikus táborok tartoznak. A tánc- és drámatábor, illetve az alkotótábor 10 éven felülieknek, így felnőttek számára is nyitva áll. A táborokat a Magyar Speciális Művészeti Műhely tartja, amely csaknem 20 éve foglakozik ezzel. A programok között batikolás, festészet, kosárfonás és fotózás is szerepel.

Az érdeklődők május 20-ig jelentkezhetnek az erzsebetprogram.hu oldalon keresztül. Idén eddig 135 ezer ember nyert üdülési lehetőséget, de még számos pályázat nyitva van, köztük őszi kirándulásoké, így ez a szám még jelentősen nőhet.

A programokra idén 3 milliárd forint áll rendelkezésre, amely kizárólag az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó bevételből származik – hangsúlyozta Nagy Anna.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ