Maseratival száguldott a vak férfiHír | 2012.05.04.

Megdöntötte két évvel ezelőtt felállított sebességrekordját Ádász István. A vak férfi akkor 47 évesen egy Ferrari F430-as volánja mögött száguldott a békéscsabai repülőtér aszfaltcsíkján.

Ezúttal ugyancsak világra jöttének évfordulóján felesége újabb meglepetést szervezett. Az A-Team Reklámügynökség közbenjárásának, valamint Kátai Géza autótulajdonos felajánlásának köszönhetően Ádász István egy 440 lóerős Maserati GranTurismo S-sel repeszthetett a két évvel ezelőtti helyszínen.

Az újdonsült pilóta gyorsan levetkőzte kezdeti megilletődöttségét és a beszállás után néhány perccel később már 200 km/órát mutatott az általa vezetett olasz autócsoda sebességjelzője.

— Istvánnak már két esztendővel ezelőtt is óriási élményt jelentettavezetés. Ezt az élményt szerettem volna újra megadni neki — tudtuk meg a tulajdonostól. Kátai Géza egyébiránt nem először ajánlotta fel karitatív célokra a versenyautót. Mint mondta, ezúttal is az volt a cél, hogy példát mutassanak azoknak az embereknek, akik elesettnek érzik magukat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BEOL.HU