Már az űrkorszakot idézi a látásjavító készülékHír | 2016.01.12.

A technika fejlődése egyre inkább lehetővé teszi, hogy olyan kisegítő szerkezeteket állítsanak elő, amelyek a különböző fizikai fogyatékosságokat minden eddiginél sikeresebben kompenzálják, vagy javítják.

A látássérültek megyei egyesületének évzáró rendezvényén mutatták be a tagtársaknak a valóban a XXI. századot idéző különleges szemüveget, illetve a hozzá tartozó készüléket. A szemüveg az egyik egyesületi tagnak segít látása megőrzésében.

A szem legtöbb megbetegedése az emberi szervezetet érő rossz hatások megnyilvánulása, illetve következménye. A betegségek lefolyása függ az általános egészségi állapottól és az ember egyéni reagálásától.

A készülék elsősorban a használó személy alkalmazkodási tartalékait növeli, így javítva, illetve megőrizve látását. Stimulálja a szemek körüli területet, ahol a biológiailag aktív pontok vannak. Az elvégzett kísérletek azt mutatják, hogy a szinten tartás mellett a kúraszerűen alkalmazott kezelés jelentősen fokozza használójánál a látás élességét.

Mint azt Kovács Lászlónétól, a megyei egyesület elnökétől megtudtuk, a tagtárs, aki a készüléket megvásárolta és használja, arról számolt be a rendezvényen, hogy sikerült megőriznie adott szinten a látását, és megállítani a folyamatos romlást. Számára ez már nagy eredménynek számít.

Mint a tájékoztatóból kiderült, nem csak látássérültek számára ajánlják a készüléket. Akinek nincs baj a látásával, de a tevékenysége intenzív szemmunkával jár – például sebészek, gépjárművezetők, számítógéppel dolgozók –, ugyancsak nagyszerű segítőtársra lelhetnek a szemüvegben, amely segít leküzdeni a szem fáradtságát, valamint megelőzni az olyan jellegű megbetegedéseit mint a rövid- és távollátás, gyulladások. Aki többet szeretne tudni az új módszerről és a szemüvegről, az a megyei egyesületnél érdeklődhet.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: TEOL.HU