Magyarországon jártak az amerikai DeafNation vezetőiHír | 2012.05.25.

Világszerte több millió siket ember figyelme irányulhat a közeljövőben Magyarországra mint turisztikai úti célra, köszönhetően annak, hogy hazánkba látogattak az amerikai DeafNation szervezet vezetői. A tanulmányút résztvevői május 9-14. között siket emberek életén keresztül nyerhettek betekintést országunk gazdag turisztikai kínálatába a Magyar Turizmus Zrt. és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) együttműködésében, illetve Dr. Kósa Ádám EU parlamenti képviselő, a SINOSZ elnökének szakmai támogatásával.

A tanulmányút célja Magyarország mint turisztikai desztináció népszerűsítése volt egy új célcsoport, a siket társadalom körében. Mindemellett a DeafNation vezetői által hazánkban átélt élmények, valamint a siket tisztségviselőkkel, művészekkel való találkozások és interjúk hozzájárulnak ahhoz, hogy közelebb hozzák egymáshoz a különböző országokban élő siket társadalmakat és kultúrákat.

A nemzetközi DeafNation szervezet képviseletében Joel Barish elnök és Anthony Mowl PR igazgató május 9-én érkezett Magyarországra, hogy a siket és nagyothalló emberek életén keresztül ismerhessék meg hazánkat. A Magyar Turizmus Zrt. és a SINOSZ együttműködésében megvalósult hatnapos magyarországi tanulmányút nemcsak turisztikai kincseinket, hanem az itt élő számos tisztségviselő és művész tevékenységét is a résztvevők elé tárta.

A szervezet vezetői interjút készítettek például Dr. Kósa Ádám EU parlamenti képviselővel, a SINOSZ elnökével, Parlamenti látogatásuk során pedig Tapolczai Gergely orsszággyűlési képviselő kalauzolta őket. Megismerhették Szabó Gergely siket divattervezőt, a Divatkreátor győztesét, Léh Adrienn siket manökent és fotómodellt, valamint Weisz Fannival, Pécs ,,arcával” és jószolgálati nagykövetével is találkoztak, akivel szabadtéri fotózáson vettek részt. Hogy a csend hangjai hogyan inspirálnak táncra, arról a „Deaflamenco” formáció lelkes tagjainak előadása, valamint a pécsi siket country táncos csoport bemutatója adott tanúbizonyságot.

Tovább a teljes cikkre és a képekre

Forrás: SINOSZ