Magyar találmány sikere AmerikábanHír | 2015.08.09.

Kissároslaki István tervezett egy környezetbarát autót a kerekesszékeseknek, de nem tudott megjelenni a piacon. Egy amerikai ügyvéd viszont pár éve betársult, és most meghódítják az amerikai elektromosautó-piacot. Még Barack Obama is rajong a mini autóért.

Egy magyar fiatalember mozgássérülteknek fejlesztett ki egy újfajta elektromos autót, de itthon nem talált rá befektetőket. Egy amerikai ügyvédnek viszont megtetszett a dolog, és most ott indul a villanyautó sorozatgyártása. Még Barack Obama is rajong a mini autóért. A kerekesszékes emberek nem könnyen közlekedhetnek a nagyvilágban. Egy magyar találmány viszont segíthet ezen: az Egyesült Államokban gyártott elektromos autót a mozgáskorlátozottak is könnyen használhatják – írta meg az Atlantic Cities, a Nationswell és több más amerikai lap is. És arról is beszámoltak, hogy a Kenguru magyar találmány.

A hazai Rehab Zrt. fejlesztette ki, mégis egy amerikai cég fogja gyártani a kerekesszékkel élők számára kialakított mini elektromos autót, a Kengurut. Az apróság teste egy fém alvázra épített üvegszálas héjszerkezet, melynek egyetlen ajtaja az autó hátulján található, az egyszemélyes utastérbe az itt lenyitható rámpán keresztül lehet fel- illetve legurulni, maga az autó pedig motorkerékpár jellegű kormánnyal irányítható, a gázvillany adagolása is a markolat forgatásával lehetséges. A magyar cég által 2005 környékén bemutatott kocsit a két hátsó kerékhez beépített két darab 2 kW-os villanymotor mozgatja: akkumulátorai nagyjából 8 óra alatt tölthetők tele, amivel körülbelül 80-100 km-es hatótávot ad használójának.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: ORIENTPRESS