Macska vezeti a vak kutyátHír | 2013.01.06.

Méghogy nincs valódi kutya-macska barátság! A walesi ebnek, a vak Terfelnek egy kóbor macska lett az önkéntes segítője, vigyázza minden lépését, így barátja újra élvezi a sétát.

Sivár élete volt Terfelnek, a walesi keverék kutyának, amely szürke hályog miatt vesztette el a látását. Miután megvakult, beszűkült számára a világ, megszűntek a hosszú kergetőzések társaival a parkban, a játék, vagy a csinos lány ebekkel való kokettálás. Terfel gazdájával, az 57 éves Judy Godfrey-Brownnal osztotta meg szomorú életét. Ám egy nem mindennapi találkozásnak és egy már-már hihetetlen kapcsolatnak köszönhetően, Terfel ismét „lát”.

– Kimentünk egy kicsit sétálni. Hozzánk szegődött egy kóbor cica, de ahogyan közeledett, azonnal feltűnt, hogy nem közönséges macskával van dolgunk – mesélte a Sunnak Judy. – Mintha pontosan tudta volna, a kutya nem látja őt, teljes bizalommal közeledett felé. Valószínűleg az állatok sokat emlegetett hatodik érzéke ennél a macseknál a szokásosnál is intenzívebben működik.

- Megdöbbentem, amikor láttam, hogy elkezdi terelni, finoman, óvatosan, pontosan, ahogyan egy ember segíti át a zebrán nem látó ismerősét. Pwditatnak neveztem el a cicust, most már ő is az életünk része, Terfel szeme. Elválaszthatatlanok egymástól, együtt is alszanak – tette hozzá a boldog gazdi.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BORSONLINE