Lokálisból globálisHír | Best practice | 2011.12.07.

Hogyan lett nemzetközi jó gyakorlat a Jabil Magyarország két egyedülálló ’Elkötelezettség a CSR Kiválóságért’ projektje:  az Esélyegyenlőség és Sokszínűség, megváltozott munkaképességűek alkalmazása valamint a Mentor program.

A „Legjobb Gyakorlatok” (Deliver Best Practices) versenyt 2009 óta évenként rendezi meg a nagyvállalat St. Petersburgi központja. A 2011 októberében megrendezett döntőben 3 tiszaújvárosi induló szállhatott ringbe amerikai és ázsiai kollegákkal együtt, őket a 52 gyár 533 indulója közül választották ki.

Szepesi Viktória Mentor programja - mely a 2010-es Elkötelezettség a CSR Kiválóságért Program egyik fejlesztési projektje volt - Emberi erőforrás fejlesztés kategóriában elnyerte a közönségdíjat. A 2011. év eleji nagy létszámnövekedés hozta felszínre azt a problémát, hogy új kollégák nehezen tudnak beilleszkedni, ezért erre egy programot dolgoztunk ki. Legfőbb célunk az volt, hogy a beilleszkedés is tervezett és szervezett formában történjen. A beilleszkedés folyamatát a működő eszközök mellett több módon és szinten támogattuk meg, hogy az új kolléga problémamegoldó képessége gyorsabban fejlődjön, a szervezeti kultúrát több csatornán megismerve, minél előbb képes legyen eredményesen és hatékonyan ellátni munkaköri feladatát.

Dankó Viktória Sokszínűség és Esélyegyenlőség, megváltozott munkaképességűek alkalmazása projektje (Társadalmi és környezetvédelmi felelősség kategóriában) lenyűgözte a zsűrit és a Jabil gyárak dolgozóit, így méltán kiérdemelte a kategória és a közönség díj első helyét is. A legjobb gyakorlatnak minősített projekt tartalmazta a megváltozott munkaképességűeknek szervezet speciális toborzási napok gyakorlatát, a cégnél szervezett jelnyelvtanfolyam részleteit valamint a befogadó csoportok felkészítésének módszerét.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: CSR KIVÁLÓSÁG