Lépj velünk!Hír | Esemény | 2013.06.06.

A Motiváció Alapítvány 2013. júniusától elindítja fejlesztő szolgáltatásait a TÁMOP-5.3.1-C-09/1-2010-0011 számú, Lépj Velünk! című projektje keretében. 68 munkanélküli ember vesz részt a programban, akik lehetnek alacsony iskolai végzettségűek, vagy elavult, nem piacképes szakképzettséggel rendelkezők, illetve munkatapasztalattal nem rendelkezők. A résztvevők között több megváltozott munkaképességű ember, valamint pályakezdő fiatal munkanélküli is található.

Fejlesztő szolgáltatások között mindenki számára elérhető a foglalkoztatásra felkészítő képzés, kommunikációs és kompetenciafejlesztő képzések, valamint különböző önfejlesztő műhelyek, klubok. A műhelyfoglalkozások segítenek a pályamódosításban, álláskeresésben, önismeret-fejlesztésben és életvezetésben. Egyéni tanácsadás keretében szociális információkhoz juthatnak ügyfeleik, illetve pszichológiai támogatást kaphatnak.

A munkanélküli ügyfelek mellett a program kapcsolatot épít munkáltatókkal annak érdekében, hogy minél több résztvevő számára potenciális munkalehetőséget tárjanakk fel. A program 20 fő számára munkaerő-piaci elhelyezkedés lehetőségét, 9 fő számára továbblépési lehetőséget kínál szakképzettség megszerzésére. Közel 40 fő számára kompetenciafejlesztési célt tűztek ki.

A 2014. augusztus 31-ig tartó programban összesen 7824 fejlesztési napot szolgáltatnak. Egy ügyfél számára átlagosan 115 napot biztosítanak. A különböző fejlesztési csomagokat dolgoztak ki: lehetnek 24, vagy 40, vagy 60, vagy 144, vagy 156 naposak. A projektben szorosan együttműködnek szociális területen működő partnerszervetekkel és a munkaügyi központokkal.

Forrás: MOTIVÁCIÓ ALAPÍTVÁNY