Lépj közelebb - sikeres volt az Esélyegyenlőségi NapHír | 2014.04.04.

Első alkalommal szervezte meg a Pest Megyei Kormányhivatal Esélyegyenlőségi Napját. "Az esélyegyenlőség a lehetőséget jelenti mindenki számára ahhoz, hogy startvonalhoz állhasson" – mondta köszöntőjében Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Nagy tömeg gyűlt össze a Pesti Megyeháza Díszudvarán március 27-én, hogy részt vegyen a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében létrejött első Esélyegyenlőségi Napon. Az egybegyűlt munkatársakat Szentendrei Tibor esélyegyenlőségi referens köszöntötte, aki elmondta, az Esélyegyenlőségi Nap célja, hogy a fogyatékkal élők megmutathassák magukat a világnak, és ezen a napon is bizonyíthassák, nem terhei, hanem értékei a társadalomnak.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes megadni másoknak a lehetőséget, mert ha ezt nem tesszük, soha nem fog kiderülni, ki mire képes. "Nálunk, a kormányhivatalban teljesen természetes, hogy dolgoznak nehézséggel élők, akik ugyanolyan értékes tagjai közösségünknek, mint bárki más. Az esélyegyenlőség ahhoz segít hozzá, hogy a képzeletbeli startvonalhoz állhassunk" – tette hozzá a kormánymegbízott.

Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte, ha egy sérült embernek az a célja, hogy elfogadtassa magát másokkal, először neki kell elfogadnia saját magát. Egy ország akkor lehet sikeres, ha minden benne élőnek, így a sérült embereknek is megvan a maguk feladata. Ehhez az államnak pedig meg kell teremtenie a feltételeket.

Vid Natasa, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége ifjúsági koordinátora a Lépj Közelebb programsorozat kapcsán rámutatott, fontos, hogy már gyermekkorban felhívják a figyelmet a mozgáskorlátozottak életének nehézségeire. Így felnőhet egy olyan generáció, amely életének az akadálymentesített környezet teljesen természetes.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ