Lépcsőlifttel könnyítik a mozgáskorlátozott lakók életétHír | 2013.07.22.

Lépcsőliftet alakítottak ki az egyik óbudai társasházban, így segítik az ott élő két mozgáskorlátozott lakót. A több milliós berendezés megvásárlásához kellett a lakók összefogása, az önkormányzat segítsége és az egyik bank társasházi pályázata is.

Csípőműtéte miatt csak mankóval tud járni a 65 éves Szegedi Gáborné. A nő 24 éve lakik egy lift nélküli óbudai társasházban, a lépcsőzéstől viszont eltiltották az orvosok.

"Az orvosok azt mondták, hogy a lépcsőzést kerüljem; az egyik csípőműtétem már megvolt egy évvel ezelőtt, a következőre várományos vagyok" – mondta pénteken a Híradónak Szegedi Gáborné.

A lépcsőlifttel ezután egyszerűen fel tud jutni majd a harmadik emeletre. Az elektromos szék egy sínen fut, amelyet a lépcső korlátjához erősítettek. A négy millió forintos szerkezet megvásárlásához a lakók is hozzájárultak.

"Minden elesetten az ember, ha tud, akkor természetesen segít. Ha az ember abban a társasházban lakik, ahol az illetők, akik erre rászorulnak, akkor még inkább természetes" – fogalmazott Bujdosó Géza, az egyik lakó.

A lépcsőlift kialakítását az önkormányzat is támogatta. A polgármester azt mondta, a kerület vezetése kiemelten kezeli a közösségi összefogással megvalósuló fejlesztéseket, ezért pályázati lehetőségeket biztosítanak térfigyelő kamerák elhelyezésére és felújításokra is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ