Legyőzte a rákot, utána Európa-bajnok lettHír | 2014.08.19.

Élete második legnagyobb győzelmét érte el a német atlétanő, a 30 éves Antje Möldner-Schmidt. Rákos betegségéből felgyógyulva Európa-bajnok lett 3000 méteres akadályfutásban Zürichben. A éremátadó ünnepség után a könnyeivel küszködve nyilatkozott: „Ez volt életem második legnagyobb győzelme, a betegség legyőzése mindennél fontosabb volt."

A potsdami futónő ikertestvérével kezdett versenyezni, 2001-ben még 1500 méteren indult a junior világbajnokságon. 2005-ben már a táv legeredményesebb futója volt hazájában. Az U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet nyert.

2008-ban tért át az akadályfutásra, és egy évvel később már csapatban Európa-bajnok lett. 2010-ben diagnosztizálták nála a halálos kórt, amellyel éveken át küzdött, szerencsére eredményesen.

A jobb vállát műteni kellett, ahonnan eltávolították a rosszindulatú tumort. 2012-ben már ott volt a helsinki Eb-n, ahol a harmadik lett, élete legjobb eredményét viszont vasárnap, Zürichben futotta, ahol az aranyérmet is kiérdemelte.

„Amikor megtudtam, hogy beteg vagyok, nagyon megdöbbentem, és elárulom, napokig csak sírtam – mondta Möldner-Schmidt a verseny után. – Aztán az egyik napon átértékeltem mindent, és pozitívan néztem előre. Csak az érdekelt, hogy minél előbb meggyógyuljak. Az már csak egy plusz volt, hogy ilyen eredményesen tudtam visszatérni."

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SPORT GÉZA