Légivideók az akadálymentes épületekrőlHír | 2013.08.18.

Magyarországon Kaposvár nyerte el az akadálymentes turizmust elősegítő Európai uniós EDEN projektet. Ennek keretében egy kis légijárművel készítenek videófelvételeket a kaposvári akadálymentes épületekről.

Nagy zümmögés verte fel csütörtök délelőtt a kaposvári belváros csendjét: kis helikopter körözött a magasban és videófelvételeket készített a városban.

Mindennek oka: Magyarországon Kaposvár nyerte el az akadálymentes turizmust elősegítő Európai uniós EDEN projektet. A megyeszékhelyre ezért egy forgatócsoport  látogatott és rögzíti azokat az akadálymentes középületeket, amelyek a városban találhatók.

Magyar Esztertől, a felvételt készítő cég producerétől lapuk megtudta: nem csak Kaposvárra, mind a húsz nyertes helyszínre ellátogatnak Európa-szerte és egy 3-3 perces kisfilmet készítenek mindegyik településen. Ezeket novemberben, az Európai Bizottság témával kapcsolatos konferenciáján mutatják be Brüsszelben. - Kaposváron és környékén fantasztikus lehetőségek nyílnak az akadálymentes turizmus területén, forgatócsoportunk óriási élményekkel gazdagodott itt - fogalmazott a Kaposvár Mostnak Magyar Eszter.

A filmből DVD is készül, ezt mindegyik nyertes város megkapja, szabad felhasználásra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KAPOSVÁRMOST