Látássérültek is körbebiciklizték a BalatontEsemény | 2013.05.06.

A látássérültek között is sokan kedvelik a kerékpározást. Számukra azonban egy kisebb úthoz is komoly szervezés kell, hát még egy hosszú túrához.

A Tandem-Szem Egyesület sportolói a napokban megrendezett McDonald’s BringaMánia Balatonköreit is teljesítették. Az öt kerékpáros egység egy része megkerülte az egész tavat, és egy nap alatt abszolválta a 206 kilométeres távot, másik része a 85 kilométeres kis körön indult.

Az egyesület Győrben alakult, és pillanatnyilag 25 tagja van. Mittnacht József elnök elmondta, hogy a tagok, akik között teljesen vak sportolók is vannak, tavaly vettek részt először a Balaton-kerülésen. De a társaság korántsem tapasztalatlan a hosszabb túrák terén. 2012-ben öt tandemszemes 16 nap alatt 2000 kilométert kerekezett a Londoni Paralimpiai Játékok nyitó ünnepségére.

Mittnacht elnök elmondta, hogy a biciklizéshez tandemeket használnak, amelyeken vagy egy lelkes támogató, vagy egy vezetni képes látássérült ül elől.

A balatoni túraszezont nyitó McDonald’s BringaMánia Balatonkör egyébként komoly tömeget vonzott a múlt hétvégén a tó partjára. Minden korábbinál többen, több mint 1700-an tekerték le a Balatonföldvárról induló távokat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KERÉKAGY.BLOG.HU