Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája 2013Hír | 2013.11.12.

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének keretein belül működő Informatikai Segédeszköz és Akadálymentesítési Bizottság (ISAB) 2013 nyári ülésén azt határozta el, hogy külföldi példára alapozva elsőként Magyarországon is szükséges egy komplex segédeszköz bemutatót, konferenciát szervezni.

Hogy is született az ötlet?

Számtalan esetben futottunk bele abba, hogy egy látássérült ember fordult hozzánk olyan kéréssel, kérdéssel, hogy hol, milyen segédeszköz tudna használni, hogy tudná megvásárolni, hol tudná kipróbálni. Ilyen esetekben a „markába nyomtunk” egy adag szórólapot, és elmondtuk, mit hol talál. Azonban ez nem mindig volt kielégítő információ, hiszen a folyamatosan változó segédeszköz kínálatot, szolgáltatáskínálatot lehetetlenség követni. Valamint a látássérült embereknek is nehéz (akár az ország teljes területén szétszóródó segédeszközöket forgalmazó) cégekhez eljutniuk.

Innen született meg az ötlet, hogy hozzuk egy helyre azokat a cégeket, akik segédeszközöket forgalmaznak, illetve olyan szolgáltatásokat nyújtanak, melyek segítik a látássérült emberek mindennapjait.

Az ötlet megszületését követően azonnal neki is álltunk a kivitelezésnek. Összegyűjtöttük a fontosabb segédeszközöket forgalmazó cégeket. Megterveztük a konferencia napját, melynek a LESEK (Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája) nevet adtuk. Bízunk abban, hogy ez a kezdeményezés eléri célját, és valóban segítséget nyújt majd a látássérülteknek eligazodni a különböző lehetőségek között, és népszerűsége hagyományt teremt, és évről évre megrendezésre kerül.

A Konferencia idén 8 céget hívott meg. Minden cég egy standdal fog rendelkezni, melyen a saját eszközeit mutathatja be. A konferencia ideje alatt a látogatók előadásokat hallgathatnak meg a látássérülteket érintő témákból. A részletes programot, és a kiállító cégek listáját a „Program LESEK 2013” menüpont alatt olvashatják.

A látogatók között egy közel negyedmillió forint értékű ajándékkosarat sorsolunk ki a nap végén, amelynek tartalma a kiállító cégek jóvoltából állt össze, akiknek ezúton is köszönjük a segítségüket!

Tovább az eseményre

Forrás: LESEK.HU