Lapról hangraHír | 2011.10.17.

Közösségi összefogás a látássérült emberek tájékozódási lehetőségeinek javítására.
A 2011-es Nemzetközi Fehér Bot napja alkalmából Lapról hangra címmel indít új honlapot, és egyben újfajta szolgáltatást az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány. A projekt lényege, hogy nyomtatásban megjelent újságcikkeket látó önkéntesek által felolvasva, látássérült emberek részére elérhetővé tesznek egy erre a célra létrehozott közösségi honlapon keresztül.

A cél kettős: Egyrészt szeretnék kiegészíteni a látássérült emberek tájékozódási, informálódási lehetőségeit azzal, hogy érdekes újságcikkeket tesznek elérhetővé számukra, amelyeket más úton nem tudnának elérni. Másrészt olyan önkénteseket keresnek, akik segítséget nyújtanának látássérült embereknek, de ma még nem tudják, hogy ezt pontosan milyen módon tehetnék meg.

Heti egy cikk felolvasása is nagy segítség! Képzelje el, ahogy olvassa az újságot, és ha egy cikk megtetszik és Ön szerint másnak is érdekes lehet, bekapcsolja a mikrofont és felolvassa a cikket! Majd az mp3 fájlt feltölti erre a weboldalra, ahol a látássérült emberek, akik eddig ehhez nem férhettek volna hozzá, letölthetik vagy akár online is meghallgathatják azt!

A honlap címe: www.laprolhangra.hu

A programról további információ kérhető:

Szatmári Péter, ügyvezető-helyettes, „Informatika a látássérültekért” Alapítvány

E-mail:  laprolhangra@infoalap.hu , Tel: (+36)-1-273-3187, (+36)-70-234-9161

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FSZK