Láb nélkül is utánozhatatlan trükköket tudHír | 2011.12.27.

Italo Fernandes Romanót a világ legjobb deszkásai között tartják számon, pedig egy gyerekkori baleset miatt még soha nem állt gördeszkán.

A braziliai Curitibából származó deszkás tizenhárom évesen vonatkocsik között játszott, de a veszélyes szórakozás közben az egyik szerelvény alá esett és súlyos sérülései miatt mindkét lábát amputálni kellett.

A most 23 éves Romano túltette magát a tragédián, nem tört össze, hanem gördeszkázni kezdett, noha korábban még soha nem próbálta. A gördeszkázáshoz nem protéziseket használ, hanem a kezeit, és olyan trükköket csinál, amikre sokan még lábbal sem képesek.

Véletlen egybeesés, de van egy szintén brazil társa, a 38 éves Og De Souza. Souza 1988-ban kezdett gördeszkázni, ő is a kezeit használja, mivel egy növekedési rendellenesség miatt a lábai fiatalkorában megálltak a fejlődésben. Ő a kezdetekben a tolószéket helyettesítette a gördeszkájával és csak közlekedésre használta, majd évek alatt profi szintre küzdötte fel magát; több szponzort is szerzett és a nyolcszoros XGames-győztes Bob Burnquist mellett ő is külön részt kapott a deszkás körökben nagyon népszerű 411 videómagazinban.

Azt nem tudni, milyen viszonyban van a két hasonló sorsú gördeszkás, de az biztos, hogy Romano nagyon jó úton jár, hogy hasonló karriert fusson be, mint Souza. Nemrég Spanyolországban járt, hogy Európa egyik legjobb privát gördeszkapályáján, a The DC Embassy-ban készítsen egy filmet.

Tovább az eredeti cikkre és videókra

Forrás: SPORTGÉZA