Kutyaterápiával gyógyíthatnakHír | 2012.03.28.

Április közepétől kutyaterápiás programok kezdődnek a Fogyatékkal Élők Integrált Intézményének Napközi Otthonában - tudta meg a MEOSZ az otthon vezetőjétől, Kiss Esztertől.

- Nagy állatbarátok vagyunk mindannyian a napközi otthonban - árulta el a vezető. - Többször voltunk már ellátottjainkkal állatkertben, állatsimogatóban, ahonnét mindannyiszor pozitív élményekkel tértünk haza. Régóta szerettük volna már, hogy hivatásos terapeuta is foglalkozzon a gondozottakkal.

Nos, az álom most végre teljesülhet. Jövő hónaptól a csurgói Bognár Lívia pedagógus, kutyaterapeuta havonta kétszer látogat majd el az intézménybe. Tízéves Lüszi nevű ír szetterével különböző játékos feladatokba vonja be az otthon lakóit . Mint azt elmondta, tapasztalatai szerint a kutyaterápia jó hatással van nemcsak a fogyatékkal élőkre, hanem az idősekre, a kisgyerekekre, a betegekre és a lelki gondokkal küzdőkre is.

- A koncentrálásban, a mozgáskoordinációban és a kommunikációs képességek fejlesztésében, illetve a színek, az irányok elsajátításában is segít a kutyaterápia - mondta Bognár Lívia. - Az állat nyugodtsága és empatikussága felszabadultabbá teszi a gyerekeket és bátrabbá, nyitottabbá a fogyatékos embereket is.

Mint megtudták, Nagykanizsán az első foglalkozás április 10-én, kedden délelőtt 9 órakor lesz az intézmény Órhajós utcai telephelyén.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ