Különleges tengeri kaland látássérülteknekHír | 2014.07.13.

Az Imago Maris elnevezésű lengyel projekt és az ötletgazda szervezet azzal a céllal jött létre, hogy az Európa más országaiban élő vak emberek számára lehetőséget biztosítson a tengeri vitorlázás élményének megtapasztalására.

Minden, hajózás és vitorlázás iránt érdeklődőt szeretettel várnak, aki részese kíván lenni ennek a különleges kalandnak. Az utazást elsősorban olyan vak és gyengénlátó emberek és közösségek számára szervezik, akik szeretnék átélni egy Európa körüli vitorlázás egyedülálló élményét, akár a hajózás megismeréséért, akár más, a tengeri élmények miatt érkező sorstársaikkal való megismerkedés reményében. A hajó személyzetének közel fele szintén látássérült.

Természetesen nagy szeretettel várják a látó érdeklődők jelentkezését is, akik részesei kívánnak lenni eme különleges kezdeményezésnek, és az utazás során meg szeretnék ismerni vak embertársaik életét és mindennapjait. Minden jelentkező részt vehet a hajó működtetésében is.

A következő tervezett hajóútra 2014 október 11-18.-án kerül sor a Földközi-tengeren (útvonal: Alicante – Ibiza - Mallorca – Barcelona). A kommunikáció hivatalos nyelve az angol. Az út megtételére rendelkezésre álló hajó a Captain Borchard nevű háromárbócos.

További információkért látogasson el a www.imagomaris.eu oldalra, vagy a  www.facebook.com/imagomaris Facebook oldalra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL