Közösségi vállalkozást hoztak létre megváltozott munkaképességűekHír | 2014.05.11.

Szociális szövetkezetet hoztak létre megváltozott munkaképességű emberek, Pécsett, akiket a vállalkozás útján igyekeznek visszavezetni a munka világába. Olyan új a piaci igényeknek megfelelő termékeket, szolgáltatásokat fejlesztettek ki, ami segítheti a vállalkozás fennmaradását hosszabb távon.

Közösségi vállalkozást indítottak megváltozott munkaképességűek több mint százmillió forintos európai uniós támogatással Pécsett - közölte a projektet megvalósító, komplex foglalkoztatással és rehabilitációval foglalkozó Retextil Alapítvány.

A 2012-ben indult, a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében megvalósult projekt célja az volt, hogy a megváltozott munkaképességű embereket új, közösségi szemléletű módszerekkel vezessék vissza a munka világába.

A tizennyolc, megváltozott munkaképességű ember több pilléren álló közösségi vállalkozást indított, és olyan szakmai képzést kapott, amely elengedhetetlen az általuk létrehozott szociális szövetkezet működtetéséhez. A közlemény szerint a képzés abban segíti őket, hogy az új, közös vállalkozás során felvetődő adminisztratív, stratégiai, üzleti feladatokat önállóan is menedzselni tudják.

Országos szintű termékfejlesztői pályázatot hirdettek azzal a céllal, hogy az alapítvány portfólióját új termékekkel és szolgáltatásokkal bővítsék, ezzel is biztosítva az induló vállalkozás piacképességét és fenntarthatóságát. Ennek érdekében a csoport a pályázaton nyertes profi termékfejlesztőkkel és dizájnerekkel kezdett el együtt dolgozni.

Az így létrejött Pécsi Szállítók nevű vállalkozás, amely Baranya megyében egyedülálló fogyasztói közösségi hálózatot kiépítő kezdeményezés, amely biztonságos, baranyai családok által előállított élelmiszer-alapanyagokhoz juttatja a pécsi lakosságot.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTAL