Koncert a mozgássérültekértEsemény | 2013.01.30.

A mozgássérült emberek sokszínűségére és a velük folytatott szakmai munka fontosságára hívja fel a figyelmet két fiatal zongorista, Vissi Barnabás és Radics Gerald közös jótékonysági koncertjével, amelynek bevételét a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) javára ajánlják fel.

A művészek a koncerttel az országos intézmény hiánypótló munkáját szeretnék támogatni - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban június 17-én 19 órakor kezdődő koncertet hagyományteremtő szándékkal rendezik meg, a szervezők remélik, hogy minden évben találkozhatnak majd az érdeklődők olyan fiatal művészekkel, akik elkötelezettek a társadalmi esélyegyenlőség, a fogyatékkal élő emberek ügye iránt.

A Budapest II. kerületében működő MEREK sokféle módon hívja fel a társadalom figyelmét a fogyatékos emberek rehabilitációjának és integrált, önálló-önrendelkező életvitelének fontosságára. A központ a legmodernebb szakmai protokollok és nemzetközi megállapodások szerint végzi munkáját annak érdekében, hogy minél több mozgássérült ember tudjon részt venni a nyílt munkaerőpiacon és váljon eltartottból a társadalom aktív és alkotó tagjává - írják a közleményben.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: MEOSZ