Kölcsöntárra gyűjt a Gézengúz AlapítványHír | 2013.11.25.

A kölcsöntár kialakítása a Gézengúz Alapítvány Cseppek Házának kezdeményezése azzal a céllal, hogy az idegrendszeri sérült gyermekek otthonukban is tudjanak speciális, drága vagy nehezen elérhető eszközökkel gyakorolni, és ezáltal a bennük rejlő képességeiket a lehető legnagyobb mértékben ki tudják bontakoztatni.

A kampány során összegyűjtött pénzből a Cseppek Házában egyik álmunk válik valóra; egy korszerű kölcsöntár kialakítása valósul meg, amelyből a terápiát igénylő gyermekek otthoni fejlesztésére a szülők eszközöket kapnak kölcsön - írták felhívásukban. A mindennapos használat során mára számos eszköz elkopott, eldeformálódott, eltört. Ezeket újakra kell cserélnünk, valamint további, eddig nem elérhető eszközöket is be kellene szereznünk részükre.

Az eszközök beszerzésével és kölcsönzési lehetőségével az idegrendszeri sérült gyermekek korai mozgásterápiájához tudunk további segítséget nyújtani, hiszen így kellő időben juthatnak tornaeszközökhöz a gyerekek. Az eszközök rövidtávú igénybe vétele azt teszi lehetővé, hogy a gyermek a kellő időben jusson segítséghez, hogy fejlődési ütemét tarthassa, és az eszköz használatával megelőzze a rossz mozgásminta berögzülését.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL